Onze activiteiten

Wereldwijd leverde het Descheemaecker Pigeon Center de voorbije decennia ca. 1.700.000 duiven af. De familie Descheemaecker en de medewerkers zijn dan ook trots op het feit dat het Descheemaecker Pigeon Center het oudste en grootste kweekstation van reisduiven ter wereld is. Al onze activiteiten hebben één gemeenschappelijk element: de duif die centraal staat. Die focus is belangrijk voor ons zodat we onze jarenlange ervaring en expertise ten volle kunnen benutten en onze klanten de vruchten daarvan plukken.


om de dynamische inhoud te bekijken

Kweken van ELITE by Descheemaecker duiven

De kernactiviteit van het Pigeon Center blijft uiteraard het verder ontwikkelen van een kweek- en veredelingscentrum van duiven voor het verzamelen van het uitzonderlijk Belgisch genetisch materiaal, alsook het in stand houden van zeldzame hoofdzakelijk Belgische rassen. Dankzij een aantal van de gekweekte duiven zal het Pigeon Center ook een opleidings- en selectiecentrum verder ontwikkelen zodat duiven ter beschikking gesteld kunnen worden aan elke duivenliefhebber, zowel de vakbekwame als de sociale liefhebber. Zij kunnen op hun beurt deelnemen aan trainingsvluchten en wedstrijden.

Publiceren van tijdschriften Duifke lacht - Pigeon rit

Sinds november 1929 geeft de familie Descheemaecker tijdschriften uit in verschillende talen. Duifke lacht en Pigeon rit zijn geen onbekenden onder de duivenliefhebbers. Met dit tijdschrift, beschikbaar in het Nederlands en Frans, worden liefhebbers 12 keer per jaar geïnformeerd over het reilen en zeilen in de duivensport. Het Descheemaecker Pigeon Center is verantwoordelijk uitgever en engageert zich ertoe om deze activiteit te blijven verderzetten in zijn huidige vorm én aanvullend ook digitaal. De digitalisering zal deel uitmaken van een gedetailleerd marketingplan. Aanvullend zal het tijdschrift steeds voorzien worden van professioneel beeldmateriaal zodat de duivensport in woord en beeld helemaal tot zijn recht komt.

Permanente expositie over de duivensport

Het Descheemaecker Pigeon Center is bevoorrecht om een permanente expositieruimte ter beschikking te hebben om de geschiedenis van de duivensport tastbaar te maken. Naast een prachtige collectie duivenklokken, worden allerlei unieke stukken tentoongesteld. Stille getuigen van de geschiedenis en de evolutie van de duif als koerier, soldaat en reisduif. Verder zijn ook de covers en integrale tijdschriften van de voorganger van Duifke Lacht en Pigeon Rit mooi uitgestald.

Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met de woonkamer van de gebroeders Janssens die er permanent opgesteld staat. Buiten staan de originele hokken van de gebroeders Janssens opgesteld. een pareltje om te bezoeken. De verzameling wordt in binnen- én buitenland gesmaakt!

Toegankelijk maken van de duivensport

Het Descheemaecker Pigeon Center zet zich volop in voor een opwaardering en verjonging van de duivensport. Het doel is om de passie voor duiven over te brengen naar jong en oud. Middelen daartoe zijn o.a. de ontwikkeling van een belevingscentrum, communicatie via traditionele wegen, maar ook via nieuwe wegen zoals social media, webinars of het organiseren van seminaries. Onbekend is onbemind. Vandaag is de duivensport in Europa vooral een sport beoefend door oudere mensen die hun passie niet verder hebben overgedragen aan de jongere generatie. Nochtans staan die laatste anno 2018 meer en meer open voor authentieke elementen in het leven, less is more, genieten van het buitenleven, etc. In die zin willen we jongeren en jongvolwassenen dan ook aanmoedigen om te proeven van de duivensport. Door een goede mix van natuurlijke elementen uit de duivensport en digitalisering, zal Descheemaecker Pigeon Center de duivensport opnieuw dichter bij het volk brengen.

Alle ELITE duiven >

Descheemaecker Pigeon TV:

Diepte-interviews met winnaars


Ontdek >

Natural Finesse Sport

Onmisbaar tijdens het sportseizoen!


Meer info >

Het Descheemaecker Pigeon Center in beeld


Bekijk video >

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Zo ben je altijd op de hoogte.


Bedankt voor uw inschrijving.

Als u zich hier inschrijft, wordt u toegevoegd aan de mailinglijst van Descheemaecker Pigeon Center.
U kunt zich op elk moment afmelden. Klik daarvoor gewoon op de link 'Afmelden' in onze e-mails.